mandag 12. juni 2017

Don Boscos råd for et lykkelig liv

Lev for Gud alene - Gi Gud størst mulig ære og hyll ham med hele din sjel. Hvis du har en synd på samvittigheten, fjern den ved å gå til skrifte.

Vær en tjener - Du må aldri krenke noen. Fremfor alt, vær villig til å tjene andre. Krev mer av deg selv enn av andre.

Vær forsiktig med hvem du omgås - Ikke stol på dem som ikke tror på Gud og ikke følger hans bud. De som ikke har noen betenkeligheter med å spotte Gud og som ikke gir ham det de skylder ham, vil ha enda mindre problemer med å såre deg og til og med forråde deg hvis det er fordelaktig for dem.

Vær forsiktig med penger - Hvis du ikke ønsker å bli ruinert, aldri bruk mer enn du tjener. Du bør alltid ha dette i tankene og alltid ha oversikt over økonomien.

Vær ydmyk - Vær ydmyk. Snakk lite om deg selv og skryt aldri av deg selv overfor andre. Den som roser seg selv, selv om det er fortjent, risikerer å gå glipp av andres gode mening. Den som bare søker skryt og ære, har et tomt hode som bare er fylt med vind... har ingen sjelefred og vil være upålitelig i sine handlinger.

Bær ditt kors - Bær ditt kors på din rygg og ta det som kommer, stort eller lite, fra venner eller fiender, uansett hvilket treslag det er laget av. Det klokeste og lykkeligste menneske er han som vet at han må bære korset gjennom livet, og som villig godtar det korset Gud sender ham.


Giovanni Melchiore Bosco, mest kjent som Don Bosco 
(født 15. august 1815, død 31. januar 1888).

Ingen kommentarer: